برنامه نویسی لاراول
دوره جامع آموزش لاراول + پروژه محور برای ورود به بازار کار لاراپلاس
همچنین داشتن اطلاعاتی درباره HTML نیز میتواند در یادگیری لاراول سودمند باشد. در هر فریمورکی با معماری MVC، درک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطهای از جمله MySQL یا PostgreSQL مفید است. لاراول مجموعه بزرگی را از ابزارهای قدرتمند ارائه میدهد که به آسانتر و سریعتر شدن فرایند توسعه اپلیکیشنهای تحت وب کمک میکنند. همچنین، کدبیس (Codebase) برنامه نهایی فریمورک لاراول در حد مطلوبی ساختاریافته و به راحتی قابل نگهداری است. در ادامه به معرفی Laravel، امکانات، مزایا و معایب و سایر ویژگیهای آن خواهیم پرداخت. فریم ورک لاراول با ارائه ابزارهایی مثل Passport و Sanctum، فرآیند توسعه API ها را بسیار ساده کرده و امنیت لازم را برای احراز هویت فراهم میکند.
با توجه به اینکه تا این بخش از آموزش لاراول برخی از مقدمات مربوط به این فریمورک کاربردی معرفی شده است. آشنایی با ابزارهای تست Laravel به شما کمک میکند که اطمینان حاصل کنید که کد شما به درستی کار میکند. یادگیری لاراول میتواند با استفاده از منابع آموزشی متنوع و کاربردی همراه باشد. Laravel نقاط قوتی که در دیگر فریم ورک های php وجود دارد را بکار برده است تا باعث ایجاد لذت هرچه بیشتر کدنویسی و انعطاف پذیری شود. بسته Cashier لاراول، واسطی برای خدمات پرداخت صورت حسابها از طریق Stripe و Paddle ایجاد کرده است.
این بخش برای زمانی کاربرد دارد که مالک Todo روی دکمه edit کلیک میکند. منظور از مالک Todo کاربری است که آن آیتم Todo را ایجاد کرده و دسترسی ویرایش آن را دارد. نسخه لاراول ۸ در شهریورماه سال ۱۳۹۹ (سپتامبر سال ۲۰۲۰) ارائه شده است. فراگیری اصول تستنویسی، مدیریت وابستگیها با Composer و استفاده از سیستمهای کنترل نسخه مانند Git بخشی از مهارتهایی است که باید در کنار لاراول یاد بگیرید. از ویدیوهای آموزشی گرفته تا وبلاگها و کتابهای الکترونیکی، همه و همه میتوانند در فراگیری این چارچوب به شما کمک کنند.
Livewire یک کتابخانه در لاراول است که به شما این امکان را میدهد که اپلیکیشنهای دینامیک ایجاد کنید بدون آنکه نیاز به نوشتن جاوااسکریپت داشته باشید. Livewire با استفاده از تکنولوژیهایی مانند AJAX و WebSockets، به شما این امکان را میدهد که تعاملات کاربری پیچیده را به سادگی در لاراول پیادهسازی کنید. علاوه بر این، لاراول 11 با بهبودهایی در زمینه سرعت و عملکرد، برنامهنویسان را قادر میسازد تا اپلیکیشنهای مقیاسپذیرتری بسازند. با این تغییرات، لاراول 11 به یکی از بهترین انتخابها برای توسعهدهندگان حرفهای تبدیل شده است. برای مثال، وقتی کاربر روی دکمه پرداخت در یک فروشگاه اینترنتی کلیک میکند و به درگاه پرداخت منتقل میشود، در آن سایت فروشگاه اینترنتی از API فراهم شده توسط ارائه دهنده خدمات پرداخت استفاده شده است. ممکن است آشنایی لازم با GraphQL نیز وجود نداشته باشد و لذا پیش از پرداختن به نحو ساخت API با لاراول و GraphQL، بهتر است تعریف کوتاهی از این زبان کوئرینویسی ارائه شود.
یک هاست مناسب است اگر بر کیفیت، سرعت و امنیت سایت تاثیر به خصوصی داشته باشد. هاست لینوکس ایران طبق تجارب برنامه نویسان خوب کشور مناسب سایت های لاراولی می باشد. سیستم احراز هویت یا authenticatin را بعد از نصب لاراول می توان فعال کرد. این سیستم کد های آماده جهت استفاده برای سیستم ثبت نام، لاگین و خروج است که با دستور ساده می توان در برنامه از آن استفاده کرد. Symfony اجزای قابل استفاده مجدد و ماژولار بودن بهتری ارائه داده است. در حالی که همهی این چهارچوبها از معماری MVC برای توسعه برنامههای وب استفاده میکنند.
از طرفی لاراول برای خود شهرتی به وجود آورده که باعث میشود جامعه فناوری اطلاعات بیشترین توجه را به آن داشته باشند؛ در نتیجه اکثر شرکتهای IT ترجیح میدهند پروژههای خود را در این بستر توسعه دهند. فریمورک لاراول یکی از محبوبترین و بهترین فریمورکهای حال حاضر برای زبان PHP است، آموزش لاراول راکت میتواند به شکل رایگان به شما لاراول را آموزش دهد. همانطور که میدانید، Laravel بهترین فریم ورک زبان PHP است که تعداد بسیار زیادی کتابخانه یا Libraryهای Object-Oriented را دارا میباشد که این Libraryها در فریم ورکهای دیگر PHP وجود ندارند. یکی از این Libraryها که بهصورت پیشفرض بر روی لاراول نصب میباشد، Authentication Library است. این Library امکانات زیادی مانند چک کردن کاربران hash ،Online کردن رمز عبور و تمام فیلدهایی که میخواهیم، جلوگیری از حملات CSRF و امکانات پیشرفته دیگری را دارا میباشد. این ویژگی یکی از برترین مزیتهای استفاده از فریم ورک لاراول میباشد.
همچنین برای آشنایی بیشتر افراد با برنامه نویسی و فریمورک لاراول برخی از دورههای آموزشی مرتبط با لاراول فرادرس نیز در این مطلب معرفی شدهاند. لاراول یکی از پرکاربردترین فریموکهای PHP به حساب میآید که توسعه اپلیکیشنهای تحت وب را میتوان با استفاده از آن به سادگی انجام داد. این فریمورک بیشتر در زمینه بکاند وب سایت کاربرد دارد و یادگیری آن ساده است. با استفاده از فریمورک لاراول دیگر نیازی نیست که کدهای اپلیکیشن را از پایهایترین مفاهیم کدنویسی کرد و از ابزارهای مختلف لاراول برای توسعه استفاده میشود. PHP احتمالاً بهترین زبان برای ایجاد برنامههای دسکتاپ نیست اما برای توسعه دهندگان وب پیشرفته، گزینههای بسیار بیشتری را نسبت به رقبای خود در اختیار شما قرار میدهد.
ممکن است برخی از توسعه دهندگان زیاد با زبان PHP آشنا نباشند، اما بیشتر آنها با وردپرس کار کردهاند. وردپرس نیز یکی از ابزارهای توسعه وبی است که در آن از زبان PHP استفاده شده است. به طور کلی فریم ورک لاراول انقلابی در توسعه وب اپلیکیشنها و وبسایتها است. اگر زبان برنامه نویسی PHP را فرا گرفتهاید، اما میخواهید تبدیل به یک برنامه نویس فول استک شوید، میتوانید در دوره آموزش فول استک پی اچ پی کدیاد شرکت کنید. و با انجام پروژههای فرانت اند و بک اند ساده و پیچیده، برای کسب درآمد بعنوان یک فول استک دولوپر آماده شوید. چارچوب Laravel یک ابزار خط فرمان داخلی به نام Artisan دارد که به خودکارسازی بیشتر کارهای تکراری و خستهکنندهی برنامهنویسی کمک میکند.
این فریم ورک در بین سایر فریم ورکهای PHP از امنیت و سرعت توسعهی بیشتری برخوردار است و از طریق آن شما قادر خواهید بود بدون اینکه تغییری در کدهای اصلی ایجاد کنید، عملکرد بسیاری از بخشها را تغییر دهید. لاراول کتابخانههای بسیار متنوعی دارد و از اغلب کتابخانههای فریم ورک سیمفونی نیز استفاده میکند. همچنین این فریم ورک سرویسهای مختلفی را برای برنامه نویسان ارائه میدهد. به عنوان مثال سرویس هایی همچون تأیید هویت، دسترسیهای کاربران، کنسول Artisan، پرداخت و صورتحساب، کش (Cache) و ... که تنها بخش کوچکی از سرویس هایی است که این فریم ورک در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد.
محمد حسین عابدی فارغالتحصیل مهندسی کامپیوتر از دانشگاه شهید بهشتی میباشد و از سال ۹۰ به صورت مستمر با برنامهنویسی سروکار دارد. او مدرک کارشناسی ارشد معماری کامپیوتر را در سال ۹۶ از دانشگاه شهید بهشتی اخذ کرده و تجربه کار حرفهای با زبانهای سی پلاس پلاس، جاوا و زبانهای طراحی سختافزار را از سال ۹۱ دارد. او بیشتر به برنامهنویسی سمت سرور با فریمورک لاراول میپردازد و برای برنامهنویسی فرانت اند از ریاکت استفاده میکند. قبل از این که شروع به یادگیری زبان php نمایید، بهتر است از پیش نیازهای این درس باخبر شوید. بیش از 70 درصد وبسایتهای موجود در دنیا، با زبان php توسعه دادهشدهاند.
در الگوی طراحی MVC، منطق برنامه به سه بخش به هم پیوسته تقسیم میشود که این عناصر، مدلها (Models)، ویوها (Views) و کنترلرها (Controller) نامگذاری شدهاند و در ساختار داخلی لاراول از این الگوی طراحی پیروی میشود. با مقایسه فریمورک لاراول و دیگر فریمورکهای PHP، برتری Laravel به عنوان یک چارچوب نرمافزاری کاملاً مشخص خواهد شد. همچنین، عضویت در جامعه توسعهدهندگان لاراول و مشارکت در پروژههای متنباز میتواند تجربیات ارزشمندی را برای شما به ارمغان بیاورد. تصور کنید که یک پروسه احراز هویت با پیچیدگی کمتر و بازدهی بالاتر داشته باشید؛ خب این دقیقاً چیزی است که لاراول ارائه میدهد. حتی امکان دسترسی به منابع را نیز فراهم میآورد؛ که در نهایت از دسترسی مشتریان غیر مجاز به منابع شما جلوگیری میکند. پس از آن، نسخههای لاراول 5 به ترتیب منتشر شدند و در هر کدام از آنها ویژگیهای جدید و منحصربه فردی ارائه شد.
این ابزار به توسعهدهندگان کمک میکند که کدهای تکراری را به حداقل برسانند و بخشهای مختلف وبسایت را بهصورت پویا مدیریت کنند. برای مثال، اگر بخواهید یک هدر یا فوتر ثابت برای تمامی صفحات سایت خود طراحی کنید، با استفاده از Blade میتوانید این کار را بدون پیچیدگی انجام دهید. اگر تازه در حال آموزش برنامه نویسی وب با php هستید و میخواهید اسکریپتهای سمت سرور را کشف کنید،PHP یک زبان عالی برای یادگیری است. برای اسکریپت نویسی سمت سرور با PHP، باید یک تجزیه کننده PHP، وب سرور و مرورگر وب داشته باشید. مدیریت Package در فریم ورک لاراول قابلیت ارزندهای است که امکان طبقهبندی یک فرایند یا عملکرد را میسر میکند به طوری که بتوان آن را به آسانی توزیع داد. درکنار این مزیت، با مدیریت پکیج میتوان آن را در مخازن برنامهنویسی (Repository) مختلفی مثل Packagist و GitHub منتشر کرد.
در سال 2015 پس از دو سال از ارائه چهارمین نسخه از این فریم ورک، نسخه 5 لاراول منتشر شد. پشتیبانی از سیستم برنامه ریزی اجرای وظایف با استفاده از پکیج Scheduler، بهینه سازی assets، ساده شدن عملیات احراز هویت، همچنین ارائه ساختار درختی برای توسعه اپلیکیشنها، بخشی از قابلیتهای اضافه شده در لاراول 5 بود. این نسخه از Laravel به صورت مداوم مورد بروزرسانی قرار گرفت و در هر یک از این بروزرسانیها امکانات و ویژگیهای زیادی به این فریم ورک اضافه شد. در پلتفرم فرادرس دورههای آموزشی براساس موضوع دستهبندی شدهاند و مجموعههای آموزشی مختلفی تشکیل شده است. همچنین تعدادی دوره آموزش پروژهمحور PHP نیز در این مجموعه در اختیار علاقهمندان قرار دارند. در مجموعه آموزش PHP برای فریمورک لاراول نیز چند دوره آموزشی موجود است و علاوه بر آنها، میتوان بر حسب نیاز از آموزشهای مربوط به سایر فریمورکهای محبوب PHP مثل کدایگنایتر یا سیمفونی و سایر موارد نیز استفاده کرد.
برای کمک به سایت ما و گسترش آموزش در بین هموطنان، در سایتها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی لینک سایت ما را درج کنید. آن زمانی که من این دوره را تهیه کردم و پیش رفتم دوره خوبی بود ولی بعدش رفتم سراغ یادگیری پایتون و جنگو و الان هم جنگو رو به لاراول ترجیح میدم. با خرید یکجای دورههای مسیر یادگیری لاراول از مزایای زیر برخورداری شوید. زمانی که کاربر به منظور مشاهده جزییات بیشتر کلیک میکند، نمای نمایش یا همان Show View، تنها اطلاعات یک آیتم Todo مشخص را نمایش میدهد. به همراه این پروژه، نحوه راهاندازی لاراول، بررسی درخواستها و پاسخهای لاراول و همچنین بخش Controller و نحوه تعامل آن با مدلها و نماها بررسی خواهند شد. با کمک مربی خصوصی، میتوانید سریعتر پیشرفت کنید، زیرا تمرکز کامل بر روی نیازها و سوالات شما خواهد بود.
چارچوب Symfony برای برنامههای پیچیده بهتر است و میتواند در یک پروژه از اکثر مؤلفهها به صورت ماژولار استفاده کند. در اینجا بهترین ویژگیهای PHP Laravel Framework ارائه شده است که باعث محبوبیت آن در بین توسعهدهندگان و مشاغل میشود. لاراول از معماری MVC بهره میبرد که به شما این امکان را میدهد تا پروژهها را به صورت ساختاریافته و منظم توسعه دهید. جنگو از معماری MTV استفاده میکند، که مشابه MVC است اما لاراول در این زمینه انعطافپذیری بیشتری دارد. لاراول برای PHP است، که یکی از پرکاربردترین زبانها در طراحی سایت است و در کنار سادگی، توانایی اجرای پروژههای پیچیده را دارد اما جنگو برای پایتون است، که بهویژه در زمینههای علمی کاربرد دارد. این ابزار به شما اجازه میدهد بهراحتی و بدون نیاز به نوشتن دستورات پیچیده SQL، دادهها را مدیریت کنید.
با استفاده از این امکانات، میتوانید تجربهای راحت برای کاربران خود فراهم کنید. کار کردن با Back-End لذتبخش است اما برای یک توسعهدهنده بک-اند چیزی که عذاب آور است توسعه لایه فرانت-اند است. البته در شکل استاندارد هر دو این کارها را یک نفر انجام نمیدهد اما زمانی که فرد به تنهایی مجبور به انجام آنها شود راه چاره چیست؟ استفاده کردن از یک فریمورک همه فن حریف. Livewire فریمورک کاملیست که میتواند با استفاده کردن از کتابخانهها و ويژگیهای متفاوت در کنار لاراول به شما قدرت توسعه یک اپلیکیشن یکپارچه را بدهد. در دوره آموزشی «آموزش Livewire» ما دقیقا قصد یاد دادن چنین چیزی را به شما داریم.
Laravel چارچوبی است که به منظور تسهیل در گسترش و اصلاح هر وبسایتی طراحی شده است. یکی از مشکلات بزرگ سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس، عدم امنیت آن است. طراحی وب با استفاده از لاراول امنیت وب را به ویژه در مورد حمله با استفاده از تزریق SQL به شدت افزایش میدهد. علاوه بر تمام پکیج ها و کتابخانه های داخلی, لاراول تعداد زیادی پکیج داره که توسط جامعه برنامه نویس های لاراول ساخته شده و شما میتونید در بخش های مختلف اپلیکیشن ازشون استفاده کنید. برای یادیگری زبان php باید انگیزه و شور یادگیری کافی داشته باشید تا دورهی آموزش برای شما دلنشینتر و جذابتر باشد.
از قابلیتهای دیگر ارائه شده توسط نسخه ۴ لاراول پشتیبانی از database seeding، پشتیبانی از صفهای پیام، ارسال انواع مختلفی از ایمیل و پشتیبانی از soft deletion یا تاخیر در حذف رکوردهای پایگاه داده بود. پس از آن در می سال 2013 نسخه چهارم لاراول بر پایه کدهای Illuminate منتشر شد. در نسخه 4 با بهره بردن از مدیر بستهها یا composer تحول بزرگی در چارچوب لاراول ایجاد شد. از مهمترین تغییرات نسخه ۲ وجود کنترلرها بود که باعث میشد لاراول رسماً به عنوان یک فریم ورک MVC شناخته شود. لاراول امکان توسعه برنامه های تحت وب را آسان و سریع کرده است و با کدنویسی زیبا و خلاقانه ای که دارد بسیار انعطاف پذیر است.
آنها سعی میکنند بدون دانستن اطلاعاتی در مورد سیستم، به آن نفوذ کنند تا آسیبپذیریهای امنیتی موجود را بیابند. در بخش بعدی از مطلب «فریمورک لاراول چیست» به بررسی کاربردهای لاراول میپردازیم. هر روز، جذب برنامهنویسان به فریمورک Laravel در حال افزایش بوده و تعداد استفادهکنندگان این فریمورک به طور پیوسته افزایش مییابد. پیشرفت چشمگیر و رشد قابل توجهی که Laravel به خود اختصاص داده است، باعث افزایش امیدوارکننده به آینده این فریمورک شده است. خصوصیات و مزایای برجسته این فریمورک، به همراه برتریهایی که نسبت به سایر فریمورکها دارد، آن را به یک گزینه بسیار جذاب برای برنامهنویسان تبدیل کرده است.
کافی است پس از نصب لاراول Authentication آن را فعال کرده و از سیستم ثبت نام (Sign Up) ،ورود (Sign In) و خروج (Log Out) آن لذت ببرید. اولین نسخه این فریم ورک در سال ۲۰۱۱ در اختیار توسعه دهندگان قرار گرفت. نسخه لاراول ۱ شامل مکانسیمهای Model ،View ،Session و Navigation بود ولی نبود Controller در آن باعث شد تا این فریم ورک از معماری MVC به صورت واقعی پشتیبانی نکند. این فریم ورک امکانات هوشمندی در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد و برنامه نویسی را برای آنها لذت بخشتر میکند. بسته Spark لاراول، پنل مدیریت صورت حسابی به حساب میآید که به کاربران این امکان را میدهد تا صورت حساب پرداختهای خود را ایجاد و مدیریت کنند. ابزارهای ارائهدهنده سفارشی هنوز با بسته Spark لاراول سازگار نیستند.
برای شروع مسیر یادگیری یک زبان یا فریمورک برنامه نویسی ممکن است سوالات مختلفی در ذهن شما شکل گرفته باشد، در اینجا ما سعی کردهایم به تعدادی از این سوالات پاسخ دهیم. کدنویسی از صفر کار سخت و طاقت فرساییست، اگر یک مدت زمان محدود برای توسعه اپلیکیشن نیز داشته باشید بسیار اهمیت پیدا خواهد کرد که شما در زمان کوتاهی بتوانید محصول خود را ارائه دهید. دلایل بسیار زیادی وجود دارد که در نهایت منجر به این قضیه میشود که ما از فریمورک لاراول استفاده کنیم. اکنون در این مرحله، ایجاد مسیرهایی (Routes) برای نگاشت درخواست کاربران به هر یک از متدهای کنترلر ضروری است. در کدهای فوق، نحوه تعامل با مدل Todo و همچنین چگونگی رسیدگی به درخواستهای کاربران مشاهده میشود.
لاراول پر استفادهترین فریمورک زبان برنامه نویسی PHP بوده و در سالهای اخیر توسط شرکتها و استارتاپهای بسیار زیادی مورد استفاده قرار گرفته است. یادگیری لاراول به شما کمک میکند با سرعت بسیار زیادی وبسایت مورد نظرتان را توسعه دهید. به منظور اینکه معماری MVC به بهترین شکل معرفی شود، باید به تصویر فوق توجه شود. در واقع، قبل از ارسال خروجی به View، باید تک تک اجزای مورد نیاز برای انجام یک کار توسط کنترلر فراخوانی شوند. تا این بخش از مقاله «آموزش لاراول (Laravel)» همه مفاهیم ضروری مرتبط با معماری MVC شرح داده شدهاند.
یکی از مسائل مهم در دنیای توسعه وب، انتخاب ابزار مناسب برای ساخت و مدیریت پروژههاست. در این میان، فریم ورک لاراول بهعنوان یکی از پرکاربردترین گزینهها برای توسعهدهندگان زبان برنامه نویسی PHP شناخته میشود. اگر بخواهیم ساده بگوییم، لاراول چیست؟ میتوان گفت لاراول مجموعهای از ابزارها است که کار توسعه وب را سریعتر، راحتتر و منسجمتر میکند. لاراول برپایه معماری MVC است که به صورت رایگان و اوپن سورس (متن باز) در اختیار توسعهدهندگان قرار گرفته تا بتوانند از امکانات هوشمند آن استفاده کنند و از برنامه نویسی خود بیش از پیش لذت ببرند. لاراول ادغام یا همان یکپارچهسازی ماژولهای از قبل ساخته شده را با اپلیکیشنها ساده میکند و از واسطهای خط فرمان بصری و واضح در روند کار آن استفاده میشود. لاراول دارای مجموعهای گسترده از اسناد راهنمای آنلاین است که مسیر یادگیری مناسبی را به توسعه دهندگان باتجربه نشان میدهد.
این در حالی است که در CodeIgniter چنین ابزاری به صورت داخلی وجود ندارد. هنگامی که صحبت از انتخاب فریمورک مناسب برای پروژههای وب میشود، مقایسه «لاراول یا جنگو» یکی از بحثهای رایج بین توسعهدهندگان است. هر دو این فریمورکها ابزارهای قدرتمندی برای برنامهنویسی هستند، اما تفاوتهای آنها میتواند تأثیر زیادی روی انتخاب نهایی شما داشته باشد. یکی از ویژگیهای مورد توجه لاراول، ابزار Artisan است که به توسعهدهندگان کمک میکند وظایف روزمره را بهصورت خودکار انجام دهند. این ابزار امکان ایجاد کنترلرها، مدلها و حتی مهاجرتهای پایگاه داده را تنها با چند دستور ساده فراهم میکند.
دم شما گرم که سایت به این زیبایی و کاملی طراحی کردید و به علم ما میافزایید. در Laravel تمام کوئریهای شما میتوانند در Modelهای جداگانه ای ذخیره شوند که بعدها از آنها استفاده کنید.
Blade یک موتور قالب در Laravel است که به شما امکان ایجاد قالبهای داینامیک و نمایش دادهها در صفحات وب را میدهد. فرآیند مسیریابی (Routing) و کنترلرها (Controllers) از مهمترین بخشهای یک فریمورک MVC است. با آشنایی با این مفاهیم، میتوانید به ساختار و اجزاء اصلی پروژه Laravel خود پیش بروید. استفاده از لاراول در پروژهها چند برابر بیشتر از بقیه فریمورکها است و بیشتر از سمت مشاغل مختلف پذیرفته میشود. همچنین لاراول هر روز در حال پیشرفت است و تقاضای زیادی از سمت توسعهدهندگان در سرتاسر جهان دارد و بنابراین جامعه خود را قادر میسازد تا در سالهای متمادی به پیشرفت برسد. علاوه بر این پس از ایجاد وبسایت خود با لاراول، نه تنها زمان توسعه شما سریعتر میشود بلکه کد نیز تمیز و کارآمدتر خواهد شد.
این فریمورکها به توسعه دهندگان ویژگیهای بسیاری را از جمله توسعه سریع، کاهش کدنویسی و افزایش امنیت پیشنهاد میدهند. همچنین فریمورکهای PHP به توسعه دهندگان تازه کار کمک میکنند تا تمرین برنامه نویسی کنند و با روشهای کدنویسی مختلف در زمینه کاری خود پیشرفت داشته باشند. در نسخه اخیر لاراول، شاهد ادغام این فریمورک جذاب با VueJS هستیم، که به دلیل سادگی و کارایی زیاد، یکی از انتخابهای همیشگی توسعه دهندگان فرانت اند است. همچنین میتوان از ReactJs و AngularJs در لاراول استفاده کرد که نیاز به نصب پکیجها و پیکربندیهای اضافه است. البته باید به این نکته توجه داشت که فریمورک لاراول یک فریمورک بک اند و سمت سرور است. لاراول یک فریمورک برنامه نویسی وب در زبان PHP است که توانمندی توسعهدهندگان را در ایجاد برنامههای وب با کارایی و خلاقیت افزایش میدهد.
برنامه نویسی خط فرمان برای اسکریپتهای ساخته شده با استفاده از cron (لینوکس) یا Task Scheduler (ویندوز) ایده آل است. یکی از مواردی که به شما در یادگیری هر زبانی کمک میکند، تسلط قابل قبول به زبان انگلیسی و همچنین الگوریتم و ریاضیاتی است که باید در زمان کدنویسی برای پروژهی خود از آن استفاده نمایید. همچنین با migrationهای لاراول آشنا میشوید و میآموزید که چگونه با آنها جدول دیتابیس بسازید. کنترلرها نیز به عنوان یک واسط میاند مدلها و نماها عمل میکند و وظیفه پردازش کردن همه ورودیهایی را دارند که توسط کاربر از بخش نماها فرستاده شدهاند. از اینرو، با توجه به این که همه آنچه که در محیط انجام میشوند روی این بخش متمرکز است، کنترلر را میتوان به جای مدیر اجرایی لاراول در نظر گرفت. برای همین دورههای مختلف از مقدماتی تا پیشرفته در حوزه آموزش لاراول را آماده سازی کردهایم و در اختیار شما قرار دادیم.
مشاوره های استخدامی، سوالات مربوط به نقشه راه یادگیری، رزومه سازی، شخصی سازی برنامه آموزشی و … همگی در پشتیبانی این دوره قابل دسترس هستند. با کمک GraphQL این امکان فراهم میشود که در تعمیر و نگهداری API، انعطاف لازم برای افزودن یا منسوخ کردن فیلدها بدون اثرگذاری بر آنها به وجود آید. علی رغم اینکه توسعهدهندگان میتوانند با هر روش دلخواهی API بسازند، اما همچنان با کمک مشخصات GraphQL این اطمینان حاصل میشود که APIها مطابق با روشهای قابل پیشبینی مشتریان عمل میکنند. ممکن است توسعه پروژه لاراول برای افراد مبتدی امری کسلکننده به نظر بیاید، به خصوص اگر اولین پروژه آنها باشد. در این بخش، روشهای توسعه پروژه لاراول معرفی شدهاند، افراد با استفاده از این روشها میتوانند به سادگی پیادهسازی پروژههای لاراول را دنبال کنند. پس از نصب لاراول تقریباً تنظیمات اضافه دیگری نیاز نیست، مگر آنکه افراد بخواهند Timezone یا پیکربندیهای خاصی را تغییر دهند.
لاراول را میتوان به سادگی آموخت و این فریمورک دارای منحنی یادگیری همواری است. مخصوصاً اگر دانشجو با زبان PHP آشنا باشد، خیلی سریعتر و سادهتر میتواند لاراول را بیاموزد. منابع بسیاری برای یادگیری لاراول از جمله پادکستها، ویدیوهای آموزشی و آموزشهای متنی وجود دارند. میتوان به طور نسبی گفت که لاراول فریمورکی ساده برای یادگیری به حساب میآید. جهت استفاده و درک مؤثر فریمورک Laravel، بهتر است درک کلی را از زبان PHP و مفاهیم «برنامه نویسی شی گرا» (OOP) بدست آورد.
بسیاری دیگر از این ابزارها با جزئیات فراوان در تصویر زیر مشاهده میشوند. این تصویر برخی از ابزارهای نسخه ۵.۷ فریمورک لاراول را در ویرایشگر کد Sublime Text نشان میدهد. با استفاده از لاراول، توسعه دهندگان میتوانند به راحتی واکنشگرا و قابل توسعه بودن برنامههای وب را فراهم کنند. همچنین، این فریمورک ابزارها و کتابخانههای غنی برای انجام کارهای مختلف را ارائه میدهد. از آنجایی که لاراول دارای جوامع فعال توسعه دهندگان است، امکان بهرهمندی از منابع آموزشی و پشتیبانی و همچنین اشتراک تجربیات با دیگران برای توسعه دهندگان بسیار زیاد است.
لاراول مجهز به کتابخانههای از پیش نصبشده شیگرا و ماژولار است که در بسیاری از چارچوبهای دیگر PHP در دسترس نیست. به عنوان مثال، یک کتابخانه تأیید هویت که به راحتی قابل اجرا است و دارای امکان چککردن کاربران فعال، هک کردن Bcrypt، بازنشانی گذرواژه و رمزگذاری است. علاوه بر این، این فریم ورک به ماژولهای فردی تقسیم میشود که تسهیل توسعهی برنامه های وب ریسپانسیو و ماژولار را تسهیل میکنند. Tylor otwell اولین نسخه ی فریمورک لاراول را در سال 2011 در اختیار توسعه دهندگان قرار داد. همچنین نسخه ی بعدی را نیز در همان سال و سال های بعد ارائه داد که جزء معروفترین فریمورک ها به شمار آمد.
لاراول، فریمورک زبان برنامه نویسی php است که امروزه بهترین گزینه انتخاب برای توسعه دهندگان وب اپلیکیشن ها شده است. این فریمورک بر پایه مدل MVC طراحی شده است اگر با مدل سه لایه ی mvc آشنایی داشته باشید به راحتی می توانید فریمورک لاراول را یاد بگیرید. Framework مجموعه ای از کتابخانه ها و دستوراتی که برنامه نویسی را ساده تر می کند. زبان برنامه نویسی پیاچپی (PHP Hypertext Preprocessor) یکی از زبانهای برنامه نویسی پرقدرت و محبوب در حوزه طراحی وب است که دارای فریم ورکهای (Framework) متعددی میباشد. فریم ورک لاراول (Laravel) یکی از همین چارچوبهای زبان PHP است که برای اهدافی خاصی ایجاد شده و امروزه آموزش برنامه نویسی لاراول به یکی از مهمترین چالشهای افراد مبتدی تا حرفهای تبدیل شده است. در سالهای اخیر، برنامه نویسی وب به عنوان یکی از کاربردیترین مهارتها در بازار کار شناخته میشود.
خدمات ارائهدهنده لاراول محل بارگذاری منابع بستهها را مشخص میکنند. لاراول از زمان معرفی به عنوان یک فریمورک PHP، توسط یک جامعه پویا از توسعه دهندگان حمایت شده است. این جامعه با پیشرفت مداوم و ارتقاء این چارچوب، زمینهای برای همکاری، به اشتراک گذاری دانش و حمایت ایجاد کرده است. تنوع در جوامع لاراول ترویج یافته و تلاشهایی صورت گرفته تا اقداماتی جهت حمایت از توسعه دهندگان انجام شود. این روندها به لاراول کمک کردهاند که به یکی از محبوبترین و پرکاربردترین چارچوبهای PHP تبدیل شود و علاقهمندی توسعه دهندگان را به خود جلب کند.
عاملی که فریم ورک لاراول را از سایر فریم ورکهای زبان PHP متمایز میسازد، ویژگیهای زیادی است که در ادامهی مقالهی فریم ورک لاراول چیست، بهطور کامل به توضیح هر کدام از آنها میپردازبم. فریمورک لاراول محیط توسعهای بسیار کاربردی و «واسطهای» (Interface) «خط فرمان» (Command-Line) شهودی و بصری خوبی را ارائه میدهد. بهعلاوه، این فریمورک از «نگاشت شیء-رابطهای» (Object Relational Mapping | ORM) برای سادهتر شدن دسترسی به دادهها و دستکاری آنها استفاده میکند. اپلیکیشنهای ساخته شده با استفاده از فریمورک لاراول قابلیت مقیاسپذیری بالایی دارند و همچنین دارای «پایگاه کُد» (Codebase) مناسبی برای نگهداری آسان کدها هستند. توسعه دهندگان با استفاده از این کدها میتوانند قابلیتهای عملکردی موردنظرشان را به اپلیکیشنها اضافه کنند. مدت زمان مورد نیاز برای یادگیری لاراول کوتاه است؛ به خصوص افرادی که قبلاً با PHP کار کردهاند، به راحتی میتوانند با کمک آموزش لاراول ، برنامه نویسی با آن را بیاموزند.
لاراول با ترکیب ابزارهای قدرتمند و قابلیتهای متنوع، به یکی از اصلیترین انتخابها برای توسعه وب تبدیل شده است. در ادامه، به کاربردهای مختلف این فریمورک، نحوه استفاده و دلایل اهمیت آموزش فریم ورک لاراول میپردازیم. در فصل اول میتوانید با برنامه نویسی PHP و فریمورک لاراول به خوبی آشنا شوید. در این فصل نحوه نصب نرمافزارهای لازم برای شروع آموزش لاراول از جمله composer، PHP و لاراول به شما آموزش داده میشود. از مهمترین مهارتهایی که برای برنامهنویسی تحت وب باید بلد باشید، کار با دیتابیس و ایجاد رابطه بین جداول آن است که در این دوره به خوبی با آنها آشنا میشوید.
همانطور که مشخص است، هر متد در TodosController به یک URL (مسیر) مشخص از صفحه وب نگاشت میشود. با کمک دستور فوق، یک فایل Controller در شاخه app/Https/Controllers ساخته میشود. در حقیقت، با کمک دستور فوق یک مدل Todo جدید داخل پوشه app یا app/Models (در Laravel 8) تولید میشود. برای درک بهتر مفاهیم مربوط به مدل User که پیشتر به آن پرداخته شد، میتوان محتوای این فایل را مشاهده کرد. Eloquent یک ORM (Object-Relational Mapping) در Laravel است که ارتباط بین بانک اطلاعاتی و مدلهای شما را مدیریت میکند. میتونید با بخش پشتیبانی سایت یا تلگرام مشکلتون رو مطرح کنید تا رسیدگی بشه.
برنامه نويسي به انگليسي